תפריט נגישות
מידע
(*פוקוס ומעבר מודגש בין אלמנטים)
הצהרת נגישות
גודל טקסט רגיל גדול ענק
תצוגת צבעי האתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לכבדי ראייה
סגור

חמאת שיאה

היופי שבחמאת שיאה

זה נשמע טעים ושמענו שהיא נפלאה לעור ולשיער שלנו... אבל מה זה חמאת שיאה ומאיפה היא מגיעה?

פלא טבעי
חמאת שיאה היא תמצית שומן טבעי המופקת מעץ השיאה, אשר גדל אך ורק בערבות המדבר באפריקה.   
במשך מאות רבות של שנים, חמאת שיאה היתה מוצר הקוסמטיקה היחיד בו השתמשו הנשים האפריקאיות, בעיקר כדי להילחם בעור יבש ולהגן עליו מפני השמש.

כשם שחמאת שיאה מועילה לעור, היא מועילה גם לשיער. היא מגנה על השיער מפני קשקשים ומרככת את הקרקפת. מסכות הזנה לשיער, על פי רוב, מכילות תמציות של חמאת שיאה והיא ידועה ביכולת שלה לקבע ולייצב תסרוקות, כך שכיום משתמשים בה לעיתים קרובות לעיצוב שיער מקורזל.

מהם השימושים הנוספים בחמאת שיאה?
אפריקאים משתמשים בחמאת שיאה מבושלת בתבשילים, רטבים ובמזון מטוגן. באירופה משתמשים בה לעיתים כתחליף לחמאת קקאו בייצור השוקולד. ניתן להשתמש בה גם בסבונים.
מנקודת מבט תרפויטית, משתמשים בחמאת שיאה בעיסויים חמים, לטיפול בראומאטיזם, וכן לטיפול בנקעים, קרעים בשרירים, פריקות של מפרקים וכאבי שרירים.

מוצרים רלוונטיים

הגעתם לפוטר, לחץ אנטר לדילוג ולחזרה לתפריט ראשי